Workshops op aanvraag


NIEUW: workshop Cubaanse percussie

Voor een breed publiek van alle leeftijden.
Op instrumenten als congas, bongos, claves, maracas, guiros, cencerros, enzovoortos worden patronen aangeleerd die samen de swingende ritmes vormen die de ruggegraat vormen van son, salsa en rumba. Je maakt kennis met de rijke muzikale cultuur van Cuba en de Afrikaanse wortels ervan. Je ervaart aan den lijve het plezier van het spelen in groep en de warmte van exotische ritmes.
Exploreer samen een muzikaal eiland!

Initiatieworkshop Djembe

Voor een breed publiek van alle leeftijden.
Na een korte inleiding over Afrikaanse muziek worden enkele basisritmes aangeleerd die dan gecombineerd worden tot een muzikaal geheel. Dit resulteert is een ontspannend en swingend samenspel waarbij het spelplezier en het luisteren naar elkaar centraal staan.
Samen creatief aan de slag!

 

Workshop Afrikaans Samenspel

Voor een breed publiek van alle leeftijden.
Na een inleiding over de rol van muziek in Afrika worden de instrumenten voorgesteld: djembés, bastrommels, shekere's en bellen. Bij elk instrument wordt een ritmische zin aangeleerd. Als deze ritmes worden gecombineerd, ervaart men het echte plezier van het samenspel, het belang van de onderlinge communicatie en de verschillende rollen binnen het ensemble.
Ideaal voor team building sessies!

 

Workshop Ritmes en Klanken

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
De kinderen maken kennis met de klanken van verschillende slagwerkinstrumenten: schudders, schrapers, blokjes, bellen, trommels, djembé’s,… Enkele eenvoudige ritmes worden samen gespeeld terwijl de kinderen goed naar elkaar leren luisteren. Dit wordt afgewisseld met liedjes, ritmische spelletjes en verhalen over Afrika.
Kennismaking met Afrika: leerzaam en leuk!

 

Workshop Polyritmiek

Vanaf 14 jaar.
In het luik muziekbeleving wordt aan de hand van muziekfragmenten gesproken over het culturele en muziektheoretische kader van de Afrikaanse muziek. Tijdens de muziekbeoefening wordt voor elk instrument een ritmische frase aangeleerd. De muziek wordt laag per laag opgebouwd om tot een complex samenspel te komen waarin elke deelnemer zijn plaats heeft.
Actieve én passieve verdieping in ritmes!