Ensembles

 

BASband

De BASband is een gezelschap dat elke zomer opnieuw wordt opgericht en dat bestaat uit de beste cursisten van de Basboot. Ondanks de boerderijdieren op hun kepies, spelen zij niet als boeren maar brengen een beestachtige ambiance in straten, op pleinen, in parken en in zalen. Aanstekelijk lawaai vanwege een 15-tal percussionisten in verknipte fanfarekostuums en veel te korte broeken vaak aangevuld met enkele danseressen.

De Tiriband

Het ontdekken en spelen van Afrikaanse muziek is een deel van het leven van de 10 percussionisten van de Tiriband. Deze leerlingen van de Basboot brengen een vrolijke set op djembé, spleettrom, dundun, balafoon, shekere en bellen.

Fond de teint

Fond de Teint: geslaagde percussie (heb je 'm?), prachtige dans, zalige melodieën en massa's ambiance. Zeven Oost-Vlamingen brengen West-Afrikaanse muziek: djembé, dunduns, kora, balafoon, bellen, shekere's en natuurlijk dans. Een optimale mix van traditionele ritmes en eigen creaties, nu eens intiem en om bij weg te dromen, dan weer hyperopzwepend en - laat ons eerlijk zijn - magistraal. Vind hen op Facebook.

En verder...

... hebben we connecties met verschillende amateurspercussie-ensembles en met meerdere professionele Afrikaanse muzikanten, zodat wij naar ieders wens en budget een programma kunnen voorstellen.